Primena Coriolus versicolor kod inflamatornih stanja creva

Primena Coriolus versicolor kod inflamatornih stanja creva

Mycology News, Mar 03, Vol.1, Edition 7

Pro-inflamatorna autoimuna stanja creva kao što su Kronova (Crohn) bolest i ulcerativni kolitis često se viđaju u kliničkoj praksi i predstavljaju posebne izazove za praktičare, često tretirana upotrebom steroida, koji su dugoročno štetni po pacijente. Stoga je od značaja naglasiti da se ishrana gljivama može ponuditi kao mogući pristup terapiji autoimunih stanja creva.

Studija slučaja A: Ulcerativni kolitis

Žena stara 57 godina koja je patila od ulcerativnog kolitisa više od 2 godine koji se manifestovao kao bol u stomaku, sluzi i često krvarenje u stolici. 

Raspored suplementacije: Koriolus-MRL po 6 tableta dnevno za 14 dana (3 tablete 30 minuta pre doručka, 3 tablete 30 minuta pre večere). 

ZapažanjaPosle 2 nedelje suplementacije Koriolusa-MRL sa 6 tableta dnevno simptomi su nestali sa normalnim radom creva. Suplementacija je nastavljeno još 4 nedelje i poboljšanje je bilo održano kada je pacijent poslednji put viđen na kraju tog perioda vremena.

Prakticar: Mr. Nur Mohammed.

Studija slučaja B: Kronova bolest

Žena stara 44 godišne ima dijagnozu Kronove bolesti sa teškim bolovima u stomaku i dijarejom.

Raspored suplementacije: Koriolus-MRL sa 6 tableta dnevno za 28 dana (3 tablete 30 minuta pre doručka i 3 tablete 30 minuta pre večere). Pacijenti su istovremeno tretirani akupunkturom tokom perioda od 28 dana.

Zapažanja: Pacijent je primetio značajno smanjenje bola i obnavljanje normalne funkcije creva.

Prakticar: Mr. Tom Lawrence.

Diskusija: Stanja kao što su Kronova bolest i ulcerativni kolitis su dalji primeri stanja gde hronično imunološko stanje TH2 opstaje, zahtevajući (kao i sa sindromom hroničnog umora i mnogim tipovima kancera) sredstvo da podstakne telo nazad u TH1 obrazac. Verovatno je da je sposobnost suplementacije Coriolus versicolor da podstakne preokret takve TH1-TH2 imunološke smene (kao što su prikazali dr Žan Monro i dr Džulijan Kenjon), odgovoran za efikasnosti suplementacije Coriolus versicolor u navedenim slučajevima.

 

Nema proizvoda u ovoj kategoriji.

Budizdrav © 2021. UKION SHOPS