Coriolusa versicolor suzbija tumore prostate

Coriolusa versicolor suzbija tumore prostate

 http://www.inforce.co/news/45-coriolus-versicolor-psp-suppresses-prostate-tumours

Ekstrakt PSP Coriolusa versicolor suzbija tumore prostate

Za gljivu koja se koristi u Aziji zbog svojih lekovitih svojstava, utvrđeno je da je 100 posto efikasna u suzbijanju razvoja tumora prostate kod miševa tokom ranih istraživanja, pokazuje novo istraživanje Tehnološkog Univerziteta Kvinslend.

Za jedinjenje, polisaharopeptid (PSP), koje se ekstrahuje iz gljive Coriolus versicolor ili „Ćuranov rep”, utvrđeno je da cilja matične ćelije raka prostate i suzbija formiranje tumora kod miševa - članak je napisao stariji naučni savetnik dr Patrik Ling (Patrick Ling) u međunarodnom naučnom časopisu PLoS ONE.

Dr Ling iz australijskog Centra za istraživanje raka prostate iz Kvinslenda i Instituta za biomedicinsko zdravlje i inovacije sa Tehnološkog Univerziteta Kvinslend, rekao je da bi rezultati mogli biti važan korak u borbi protiv bolesti koja ubija 3000 Australijanaca godišnje.

„Otkrića su prilično značajna”, rekao je dr Ling.

„Ono što smo želeli da pokažemo bilo je da li to jedinjenje može da zaustavi razvoj tumora prostate na prvom mestu.”

„U prošlosti, drugi inhibitori testirani u istraživačkim studijama, su pokazali efikasnost do 70% ali vidimo da je polisaharopeptidom 100% sprečen razvoj tumora.”

„Važno je, da nismo videli nikakve neželjene efekte lečenja.” Dr Ling je rekao da su konvencionalne terapije bile efikasne samo u ciljanju određenih kancer ćelija, a ne i matičnih ćelija kancera, koje su inicirale kancera i prouzrokovale razvoj bolesti.

Tokom realizacije istraživačke studije, koja je sprovedena u saradnji sa Univerzitetom u Hong Kongu i Provital Pti Ltd, transgeni miševi, kod kojih su se razvili tumori prostate, hranjeni su polisaharopeptidom tokom 20 nedelja.

Dr Ling je rekao da tumori nisu pronađeni ni kod jednog od miševa hranjenih polisaharopeptidom, dok se tumor prostate razvio kod miševa koji nisu dobili ovaj tretman. Rekao je da je istraživanje ukazalo na to da bi tretman polisaharopeptidom mogao potpuno da inhibira stvaranje tumora prostate.

„Naši rezultati podržavaju stav da polisaharopeptid može da bude snažno preventivno sredstvo protiv raka prostate, moguće kroz ciljanje populacije matičnih ćelija raka prostate”, rekao je on.

On je rekao da je PSP prethodno pokazao da poseduje anti-kancer osobine i da se gljive „Ćuranov rep” (poznate još kao Coriolus versicolor ili Yun-zhi) široko koriste u Aziji zbog svojih lekovitih svojstava.

Međutim, dr Ling je rekao da je to prvi put da je pokazano da je PSP imao efekte na anti-kancer matičnih ćelija.

Iako gljive „Ćuranov rep” imaju dragocene koristi po zdravlje, dr Ling je rekao da je njegovo istraživanje pokazalo, da ne bi bilo moguće dobiti iste koristi ako bi se pečurke prosto samo pojele jer polisaharidi treba da se ekstrahuju specijalnim patentiranim procesom.

Nema proizvoda u ovoj kategoriji.

Budizdrav © 2021. UKION SHOPS