Coriolus versicolor za repetitivni Herpes simplex

Coriolus versicolor za repetitivni Herpes simplex

Autor: Dr. Andrew French (M.D.)

MRL Clinical Journal of Mycology, Feb 2007 (Vol. 2, Ed. 1)

 

Kao lekar, pun sam poštovanja za sposobnost tela da se bori protiv bolesti i oporavi od traume. U skladu sa svojim profesionalnim kapacitetom volim da mislim da uz pomoć savremenih tehnika za dijagnostiku i lečenje, mogu da pomognem u procesu očuvanja zdravlja pacijenata ili da njega ili nju izlečim od bolesti.

Od svih organa i sistema u telu koji nas održavaju, jedan od neopevanih heroja među njima je imunološki sistem. U poslednjih nekoliko godina došli smo do toga da bolje razumemo kako ćelije našeg imunološkog sistema uspevaju da prepoznaju ,,strance” koji će možda pokušati da napadnu naša tela. Očigledni stranci su bacili kao što su virusi, bakterije i paraziti, a manje očigledni stranci su neke od naših telesnih ćelija koje su mutirale i postale abnormalne i pokušavaju da prerastu u kancere.

Međutim, koliko god da su naši imunološki sistemi dobri, oni nisu savršeni. Samo jedna pukotina u zaštitnom oklopu imunološkog sistema ilustruje našu podložnost nekim virusnim infekcijama kao što su: herpes virus, bradavica (ili papiloma), hepatitis B i C virusi i HIV virus. U ovom članku ću opisati svoja rana iskustva u lečenju infekcije herpes simpleks (Herpes Simplex) prirodnim preparatom napravljenim od određene gljive.

Ja sam tradicionalni lekar koji radi kao lekar opšte prakse u Portugalu. Dok prihvatam da moderna medicina ima svoje granice, uvek sam bio zadivljen naporima dobrih lekara da izleče bolesti i olakšaju patnju. Međutim, s vremena na vreme, sam zavirio i ,,na drugu stranu“ da vidim šta ja mogu da naučim od rastuće oblasti alternativne medicine. Na primer, uvek mi je bilo  jasno da akupunktura može biti korisna tehnika - čak i ako je neshvatljiva za moj zapadni um.

Jedna od bolesti koju savremena medicina nije u stanju da izleči su povratni napadi herpesa simpleksa. Oni se mogu javiti ili oko usta kao ,,hladni čirevi”  ili u predelu genitalija, sa tendencijom da se svaki put pojave u gotovo potpuno istoj oblasti kože. Postoje tradicionalni lekovi koji pomažu da se skrate napadi tj. Aciklovir kao krema ili tableta, a sada ima i više modernih alternativa. Međutim, tretman sa ovim lekovima ne sprečava dalje napade herpesa u nekom neizvesnom trenutku u budućnosti. Jedini način da se spreče napadi je da se jedan od ovih lekova uzima u obliku tablete na trajnoj osnovi.

Godine 2001, jedna moja pacijentkinja je došla da me vidi na početku svoje druge trudnoće. Ona je počela da pati od napada genitalnog herpesa pet godina ranije i napadi su postali toliko česti da se lečila u bolnici St. Mary u Londonu, prepisanim tabletama Aciklovira, sa potrebom da uzima 400 mg dvaput dnevno da bi sprečila napade.

Godine 1998, ona je ostala u drugom stanju po prvi put i prestala je da uzima Aciklovir zbog potencijalnih rizika izlaganja fetusa leku u materici. Tokom ove trudnoće pretrpela je 22 napada genitalnog herpesa čime je trudnoća za nju postala mizerno iskustvo.

Ja sam nedavno čitao o mogućoj koristi uzimanja preparata dobijenih od gljive pod nazivom Coriolus versicolor, kao pomoći kod hroničnih virusnih infekcija. Nakon provere da li je bezbedno da se uzimaju Koriolus tablete tokom trudnoće, predložio sam joj da može da pokuša da ih uzima, kako bih video da li su pomogle. Ona je počela da uzima tri tablete dva puta dnevno, smanjujući na tri jednom dnevno.

Na njeno i moje zaprepašćenje efekat je bio dramatičan jer je imala samo nekoliko manjih napada tokom cele trudnoće, a kada je osetila da napad dolazi ona je odmah udvostručila dozu na šest tableta dnevno i to je prekinulo napad.

Osim toga, ona je nastavila da uzima tri tablete Koriolusa dnevno za još godinu dana ili više i nije imala više napada u toku dve godine. U protekle dve godine ona je imala povremene napade koje je tretirala uzimajući tri tablete dva puta dnevno što je prekidalo napad dokle god je ona uzimala te tablete dovoljno brzo nakon početka pojave simptoma. 

Iako sam bio impresioniran dramatičnim koristima uzimanja Koriolusa kod moje trudne pacijentkinje i dalje sam zadržao svoj instinktivni skepticizam u vezi toga, da li će lečenje mojih pacijenata Koriolusom ikada zameniti prepisivanje recepata za tradicionalni tretman. Međutim, nekoliko meseci  kasnije jedan od mojih sinova tinejdžera, počeo je da ima problem sa oralnim herpesom za koji se činilo da se javlja usled stresa zbog završetka školskih ispita. U početku sam prepisao kremu Aciklovir, koja je imala malo uticaja, tako da sam mu onda prepisao tablete Aciklovira. To je bilo efikasno ali čim je napad prestao i on završio sa tabletama, javljao se drugi napad. Kada se to dogodilo već dva ili tri puta, odlučio sam da prepišem Koriolus, počevši od tri tablete dva puta dnevno a zatim bi sledio nastavak sa tri tablete jednom dnevno. Prestao je da ima napade herpesa.

Nekoliko meseci kasnije on je otišao u inostranstvo na godišnji GAP projekat. Poneo je samo jedno pakovanje tableta Koriolus sa sobom i uskoro prestao da ih redovno uzima jer je imao samo malu količinu. Međutim, kada je dobio napad herpesa, odmah je počeo da uzima Koriolus i javio mi da je to bilo najmanje onoliko brzo efikasno kao što je ranije imao iskustva sa uzimanjem velikih doza Aciklovira u lečenju napada.

Od tada sam predložio Coriolus versicolor kao tretman za povratni herpes nekolicini pacijenata sa izuzetno dobrim rezultatima i naravno, to me je fasciniralo. Istraživanje dr Žana Monroa (Jean Monro) iz Breakspear Hospital je ukazalo da je aktivni sastojak polisaharid iz ćelijskog zida pečurke koji ima direktan uticaj na bela krvna zrnca, konkretno na pojedine vrste limfocita, da napadne i ubije ćelije koje skrivaju herpes ili druge viruse.

Postoje tvrdnje da Koriolus takođe može biti efikasan u prevenciji ili kao dodatak lečenju nekih oblika kancera. Nemam iskustva u ovoj oblasti i u ovoj fazi ne nameravam da dam bilo kakve ishitrene tvrdnje. Međutim, postoje razlozi za razmatranje da Koriolus može imati koristan efekat iz dva razloga.

Prvo, neki oblici kancera su izazvani virusnim infekcijama. Verovatno je izuzetan primer rak grlića materice koji je drugi najčešći uzrok smrti od raka kod žena. Za najmanje 90% slučajeva raka grlića materice se smatra da su rezultat infekcije grlića humanim papiloma virusom (HPV), naročito sa posebnim sojevima HPV.

Ako se uzme u obzir da je Koriolus pomogao telesnim imunološkim ćelijama da ubiju ćelije grlića materice inficirane HPV-virusom, onda bi rak mogao biti sprečen ili tretiran i postoje istraživanja koja su u toku u Portugalu, da bi se testirala ova teorija u kombinaciji sa tradicionalnim tretmanima.

Drugo, razvoj raka kod osobe je u izvesnoj meri rezultat neuspeha imunološkog sistema da prepozna strane, mutirane ćelije kancera koje  pokušavaju da rastu. Razlozi zbog kojih to treba da se dogodi su složeni, uključujući genetske, dijetetske i toksične uticaje. Ipak, osoba sa jačim imunološkim sistemom može imati više uspeha u borbi sa invazijom kancer ćelija.

Podrška za teoriju da sastojak nekih gljiva može da zaštiti od raka dolazi od petnaestogodišnjeg istraživanja jedne velike grupe proizvođača pečuraka u Japanu koji su mnogo ređe umirali od raka u odnosu na kontrolnu grupu. Pretpostavlja se da su bili zaštićeni jer su jeli značajne količine svojih pečuraka. 

Bio sam toliko impresioniran sa efektom Koriolusa u lečenju pacijenata koji pate od herpesa simpleksa, da ću zadržati otvoren um prema mogućnostima lečenja drugih virusnih bolesti sa Koriolusom ili drugim preparatima gljiva i takođe prema mogućnostima korišćenja ovih preparata kao suplemenata tradicionalnim tretmanima kancera.

Raspored suplementacije biomase Coriolus versicolor kod virusa Herpesa simpleksa:

- 2 nedelje po 6 tableta na dan (3 ujutru i 3 popodne, pre obroka)

- 6 nedelje po 3 tableta na dan (3 ujutru pre obroka).

Nema proizvoda u ovoj kategoriji.

Budizdrav © 2021. UKION SHOPS