Kordiceps-MRL

Kordiceps-MRL

29.00 €
Kod proizvoda: 02
Dostupnost: Na lageru
Količina:

Наш фунгус Гусеница је добијен из матичног вида Кордицепса са висина Непала, где је обично паразит ларве мољца Лепидоптера и који расте у форми прста у току пролећа. Расте на висини од преко 3.000 метара и скупља се пре лета, пре но што се растопи задњи снег. Ради његове реткости, имао је посебно место у кинеској медицини. 

Kинески хербалисти су почели да користе Cordyceps sinensis за оболења код људи. Поред Реиши, и Кордицепс се користио као лек за све, а за разлику од Реиши, Кордицепс даје већу физичку енергију и сматрао се као афродизијак и додатак за здраву сексуалну функцију мушкараца. Зато га често називају „источна вијагра”. Осим тога, Кордицепс је природан допинг и природни антибиотик.

Кордицепс-МРЛ није екстракт, већ садржи и мицелијум (подземни корен) и примордијум (млади плод), култивирани у 100% органску биомасу која расте на стерилизираном субстрату. Мицелијум је особито важан зато што садржи ензиме за детоксикацију, за спречавање оксидативног стреса и ќелијског развоја.

Кордицепс-МРЛ таблете (90 таб. у бочици) су по 500 мг. стандардизоване гљиве. 

Препоручена дневна доза је 3-6 таблета. Таблете се најбоље апсорбирају на празан стомак и узимају се са млаким чајем или водом. 

ПДВ је укључен у цени.

Најчешће се користи као додатак за (према модерним и традициoналним изворима):

- побољшање функције циркулаторног, респираторног, дигестивног, уринарног и хормонског система

детоксикацију организма

јачање имунитета, побољшање метаболизма и избацивање штетних метаболита; има ефекат антиоксиданта

алергије, астму, егзема, аутоимуних оболења (нефротични синдром, лупус, васкулитис)

- недостатак у одбрамбеном систему организма – кад се болести понављају, као алергије, астма

тонификацију плућа (сува кашљица, хронична кашљица, црвени образи, бледоликост, немање даха) у традиционалној примени; помаже у побољшању пулмоналне фиброзе; одлична је комбинација са Реиши за плућна нарушавања

- смањење нежељних ефеката од хемо и радиотерапије, стимулисање дејства леукоцита, повећање црвених крвних зрнаца

- смањење масноћа у крви, за регулацију и растварање тромбова

бубреге - често мокрење, светла урина, лумбарна бол, слаба колена, импотенција, аверзија на хладноћу, хладне ноге

исцрпљеност бубрега након хроничних оболења, употреба лекова, физичког и чувственог рада, исцрпљеност виталности бубрега од превелике сексуалне активности код мушкараца, или због трудноће или абортуса код жена

- повећање сексуалног нагона

сексуалне дисфункције

- помаже да се повећа витална и физичка енергија (зато ову гљиву користе спортисти)

Кордицепс-МРЛ помаже код наведених стања због својих својстава:

·      антидепресивно и антистресно - регулирајући ефекат хормонских нивоа

·      антикоагулантно – помаже да се регулирају и растворе тромбови (што може да помогне за превенцију инфаркта, апоплексију). Мора се пажљиво примењивати код пацијената који примају антикоагуланте (потребна је лабораторијска контрола)

·      хипогликемично - могућа је примена код пацијената који су отпорни на инсулин

·      антитуморско – хепатома, Јуркат, рак простате, дебелог црева, дојки; код канцерозних оболења, стимулира дејство белих крвних зрнаца (леукоцити) и може да повећа њихов број, а предстaвља и важан агенс за смањивање нуспојава од радиотерапије и хемотерапије кад се користи као допунска терапија

·      кардиоваскуларни тоник – побољшава рад срчаног мишића и побољшава вазомоторну функцију зацврстујући крвне судове, чиме се побољшава циркулација крви – користи се код аритмија и као заштита од ангине пекторис и миокардног инфаркта

·      ефекти подмлађивања и обнављања, смањење липида и холестерола – традиционално се сматрао за производ који може да одржава свежину младости; помаже за смањење липида и холестерола у крви, помаже за регулирање и растварање тромбова; помаже уморном организму да поврати своју снагу (на пр. након физичког замора, болести итд.) и помаже код манифестација превелике исцрпљености; обнавља уморну кожу; кинески спортисти га често користе након тренинга, за враћање снаге и спречавање болести. Нарочито се препоручује за старије особе, а сматра се да је адекватнији еквиваленат Женшена радикс (Реншен). Користи се као додатак и за анемију.

·      помаже јетри (штити јетру и има ант-упални ефекат) нарочито код стеатозе (први стадиум цирозе) узроковане алкохолом, а може да помогне и код цирозе; показује регенеративно дејство на ткиво јетре; користи се као додатак и код рака јетре са много високим ензимима јетре, кад се више не може примењивати ниједан други третман, тј. палијативна фаза (у овом случају не користите га са конвенционалним лековима).

·      тонификација бубрега – нпр. код честе енурезе, и за повраћај снаге у сексуалном делу. У старој Кини сматрао се одличним тоником за разна стања исцрпљености и слабости; користио се за третирање импотенције (назива се и „источна вијагра”) и емисију семена са боловима у делу бубрега и колена. Сматрао се толико ретким и вредним, и чувао се само за краљевску породицу. У савременој Кини често се користи за побољшање и регулацију полових жлезда.

природни антибиотик – за много штетне бактерије (пнеумококе, стафилококе ауреус, стрептококе) 

Производи не садрже вештачке боје, вештачке конзервансе и глутен.

Погодни су за вегетаријанску и за Кошер исхрану.

Додаци исхрани нису замена за разноврсну храну.

Чувати на хладном и сувом месту, ван домашаја деце.   

Napiši recenziju

Ime:

Recenzija:

Napomena: HTML nije preveden!

Ocena: Loše Dobro

Unesite kod sa slike:

Budizdrav © 2021. UKION SHOPS